PIZZA

Luigi Francia, Dino, har siden 1963 produceret og leveret utallige pizza til alle typer kunder: specialforretninger, fastfood, convenient-food,  street-food, delikatesser, slagtere, supermarkeder etc.  Har du specielle ønsker om pizza til netop din specialforretning eller lignende, så sammensætter La Cucina Italiana pizza netop efter dine ønsker.

Historien om Pizza begynder i antikken, da forskellige gamle kulturer producerede fladbrød med fyld.

Forløberen for pizza var sandsynligvis focaccia, et fladt brød kendt af romerne som panis focacius, hvorpå tomatsauce og topping blev tilsat. Den moderne pizza blev udviklet i Napoli, da tomat blev tilføjet focaccia i slutningen af det 18. århundrede. Napolitansk pizza antages at stamme fra en lignende ret kaldet Jeyoun.

Focaccia med Olivenolie og Salt

En pizza består af 4 hovedkomponenter:
Pizzabund, Tomatsauce, Mozzarella og Topping.

La Cucina Italianas GrundPizza pyntet af Kvickly Helsinge


PIZZABUND:

En ægte italiensk Pizzabund består af Mel type ’00’, Vand, Gær, Olivenolie og Salt. Det bedste resultat fås ved at bage pizzaen i en stenovn, hvor der fyres med træ-brænde. Hos La Cucina Italiana sættes en ære i at kunne tilbyde alle kunder den bedste kvalitet råvarer og dermed den bedste smag.

TOMATSAUCE:
Udover den originale Pizzabund er Pizzaens Tomatsauce af altafgørende betydning for en velsmagende Pizza.  Italien er kendt for de velsmagende solmodne tomater, som La Cucina Italiana altid bruger bedste kvalitet af til deres velkendte Pizza sortiment. Man mener at tomatplanten kom til Europa med de spanske erobrere fra Syd-Amerika i 1500 tallet.

MOZZARELLA: 
Mozzarella er en neutral ost som stammer fra Campania regionen i Syd-Italien. La Cucina Italiana bruger original Mozzarella til deres Pizza sortiment.

TOPPING: 
Der findes næsten ingen grænser for hvilken type Topping, man kan pynte sin Pizza med. Hos La Cucina Italiana sammensættes Topping efter Kundens ønsker, smag og behag.

Kontakt La Cucina Italiana for at høre nærmere om deres varierede Pizza-sortiment her.

Herunder forklarer Luigi, også kaldet Dino, hvordan man får det bedste resultat, når man vil lave en ægte italiensk Pizza.

Inspiration: